начало

Гражданската и Търговската колегии на ВКС с трето тълкувателно дело за годината Гражданската и Търговската колегии на ВКС с трето тълкувателно дело за годината

Психически тормоз от съквартирант

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Психически тормоз от съквартирант

Мнениеот mimziexx » 16 Ное 2017, 00:19

Вече повече от година живея в общежитие и една от съквартирантките ми проявява държание към мен, което е близко до психически тормоз.
Въпросното момиче е хипохондричка и постоянно се държи с мен назидателно и злобно например за няколко незабърсани трохи на плота за готвене или няколко косъма на пода. Мога да дам пример и с още по-абсурдна ситуация. Преди седмица-две бях пуснала щорите, тъй като печеше, а прозорецът е близко до леглото й. Госпожицата забеляза и ми направи забележка. Причината - евентуално съм се била допряла леко до леглото й, с дрехите, с които съм съм била сядала на стол, на който съм сядала с външни дрехи. Едва ли не ми каза да не доближавам прозореца, а според мен стаята е обща и няма никакво право да налага такива ограничения. Мога да дам и още подобни абсурдни примери. Веднъж пробвах да й намекна, че се държи гадно, но тя просто ми каза, че нямало как да се държи по друг начин с мен след като съм правела подобни на описаните горе неща.
Може да не звучи сериозно, но цялата ситуация ми създава доста голям дискомфорт, а въпросното момиче гледа тя да се изкара тормозена и онеправдана и едва ли не се опитва да ме накара да изпитвам вина. Постоянно живея в притеснение, че нещо може да не съм направила както трябва по нейните стандарти и тя да ми вдигне скандал за дреболии. Веднъж дори ме заплаши, че нямало да ми е лесно, ако не съм се поправела.
Ако може някой, който разбира, да ми даде конкретни разпоредби от закони, уреждащи психически тормоз, за да мога да я контрирам за следващи пъти.
mimziexx
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 15 Ное 2017, 23:45

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron