начало

Изходът от извънредното положение – време да реставрираме правовата държава Изходът от извънредното положение – време да реставрираме правовата държава

Вземане на вещи от ЧСИ от имот който не е на длъжника

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Вземане на вещи от ЧСИ от имот който не е на длъжника

Мнениеот vesela_kl » 10 Дек 2017, 18:44

Здравейте!
Живея с мъж който е осъден за неплатени задължения. Живея в мой имот. Той е с адресна регистрация на друго място. Днес е дошъл в нас "инспектор" както той се е представил и е връчил на приятеля ми (длъжника) призовка за принудително изпълнение, като е казал (и в призовката го пише), че утре ще дойдат да направят опис на имуществото ми и ще го изземат . И това е моят въпрос-имат ли право? Апартамента е мой, в него се водим, че живеем само аз и децата ми. Техниката е моя, аз съм я купувала и на всички разписки, касови бележки и гаранционни карти пише моето име. Какво мога да направя? Днес този е заявил, че ако не му се отвори доброволно утре вратата ще я разбият с полиция, а аз съм на работа и не мога до отсъствам ей така от днес за утре. Какви са правата ми? Могат ли действително да влязат с взлом и да отнемат имуществото ми?
Благодаря Ви много!
vesela_kl
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 10 Дек 2017, 18:30

Re: Вземане на вещи от ЧСИ от имот който не е на длъжника

Мнениеот ivanov_p » 10 Дек 2017, 19:53

Нищо няма да стане и най-вероятно "инспекторът" не е представител на ЧСИ.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3306
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron