Страница 1 от 1

KAK E ВЪЗМОЖНО ТОВА

МнениеПубликувано на: 21 Май 2004, 16:47
от Игнат
http://www.segabg.com/21052004/p0010001.asp

Прочетете коментарите!!!!!!!!!!!
Синът на следовател N1 във Враца бе оправдан за шофиране с над 0,5 промила алкохол в кръвта

Три години условно за два трупа на пътя

Павел Йотов трябва да плати 120 000 лв. кръвнина и 6 г. ще е без книжка

Доротея Дачкова

Павел Йотов, синът на ексшефа на окръжната следствена служба във Враца Веселин Йотов и зет на началника на РПУ-то в града Георги Асенов, е виновен за причиняване на смърт на повече от едно лице в пияно състояние, по непредпазливост, реши вчера Софийският окръжен съд. За престъплението магистратите наредиха 3-годишна условна присъда с 5 г. изпитателен срок.
----------
Кървавата катастрофа стана преди близо година на пътя Враца-Оряхово. В нощта на 22 юни м. г. Йотов влачи с колата си близо 50 м 17-годишната Мария Въльовска и приятеля й Десислав Станкулов, на 18 г. После заби автомобила в дърво в близката гора. Дознателят, пристигнал пръв на мястото на катастрофата, свидетелства, че Йотов излязъл от гората уплашен, възбуден и целият в кръв. "Нищо не си спомням, само силуети, които махат с ръце", казал му той в деня след инцидента.
Младежите се връщали пеша от вила край Враца и вървели по тревната площ край шосето. Мария умира на място, а Десислав - след няколко дни.
Делото се гледа в столицата, защото всички магистрати от окръжния съд във Враца си направиха отвод. Обвинението бе за особено тежък случай на причиняване на смърт по непредпазливост, като шофьорът е нарушил правилата за движение. Наказанието е от 5 до 15 г. затвор.
Съдебният състав с шеф Калинка Георгиева оправда Йотов по обвинението, че е шофирал с над 0,5 промила алкохол в кръвта. Четоха "невинен" и за особено тежък случай. Така наказанието падна на от 3 до 10 г. затвор. Магистратите смятат, че младежите са съпричинили катастрофата, защото са вървели от дясната страна на пътя по посока на движението, обясниха от съда. Кръвната проба от Йотов пък не била взета правилно. Магистратите обаче са взели предвид показанията на свидетели, че е бил пиян. Те приеха и че е управлявал колата си с повече от 90 км/ч, не в правилното платно и невнимателно.
За причинените страдания 28-годишният мъж трябва да плати по 30 000 лв. на всеки един от родителите на Мария и Десислав - общо 120 000 лв.

Re: KAK E ВЪЗМОЖНО ТОВА

МнениеПубликувано на: 25 Май 2004, 13:53
от jggb
i kato gi prochetem kakvo???