начало

Прокуратурата поиска от втората инстанция още по-тежка присъда за Иванчева Прокуратурата поиска от втората инстанция още по-тежка присъда за Иванчева

довършено престъпление-казус

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


довършено престъпление-казус

Мнениеот ахил » 01 Юни 2004, 17:27

Фирмата "Алфа" от град Варна, продава компютри.Р. К. , служител във фирмата, от град Варна, носи 10 броя компютри в град Пловдив на фирма "Бета". Предвид договореност между фирма "Алфа" и фирма "Бета", след три дни, К. отива за парите в град Пловдив, изрично упълномощен да ги получи /според длъжностната характеристика има такива права и задължения/. К., взема парите, като се подписва за получената сума. Фирмата "Алфа", не е уговорила срок в който, К., да отчете парите в счетоводството. К., продължава работа във фирмата, като по същия начин получава пари от купувачи и при завръщането си ги отчита в счетоводството на фирмата. Месец след вземането на парите в град Пловдив, К. е поканен устно, а по късно и писмено да отчете въпросната сума /във връзка с компютрите/ в счетоводството. К. не го прави.Не дава обяснения.
Няма данни в кой точно момент, К., се е разпоредил /приемаме в свой интерес/ с парите.
Въпросът е: Кога и в кой град- Варна или Пловдив е довършено престъплението.
ахил
 

Re: довършено престъпление-казус

Мнениеот Гари » 01 Юни 2004, 17:46

ами след като няма точно определен срок в който да отчете парите - то това би трябвало да стане след като бъде поканен да ги отчете, което значи Варна /паричните задължения са носими/. Друг е въпроса дали въобще има престъпление...
Гари
 


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron