Страница 1 от 1

За марихуана

МнениеПубликувано на: 09 Юни 2018, 18:58
от steysi
Здравейте,искам да попитам нещо...приятелят ми е задържан в ареста заради марихуана и е обвинен с цел разпространение (40гр),адвоката ми казва,че има вариант за споразумение 1г. ефективна като на 6 месец ще го освободят при добро държание и глобата падала при споразумение,но аз искам да попитан дали е възможно мярката да се смени на домашен арест или някаква по-малка присъда?

Re: За марихуана

МнениеПубликувано на: 09 Юни 2018, 20:51
от katerinakuch
Приятелят Ви може да поиска да бъде променена мярката му за неотклонение в по-лека такава. Има цяло производство по НПК.

Re: За марихуана

МнениеПубликувано на: 10 Юни 2018, 13:35
от steysi
Какво ще рече....Има цяло производство по НПК? А за по-малка присъда възможно ли е нещо?

Re: За марихуана

МнениеПубликувано на: 11 Юни 2018, 10:07
от svegrigorov
Мярката може да се промени към по-лека, но това зависи до голяма степен от съдебното му минало.

Наказанието също е обвързано със съдебното му минало. Ако казуса позволява да отпадне обвинението за разпространение, то наказанието е по-леко.

Re: За марихуана

МнениеПубликувано на: 12 Юни 2018, 12:08
от steysi
Има условна присъда за марихуана,бо преди 12-14години...адвоката ми каза,че се води реабилитиран.Адвоката също ми каза,че е възможно споразумение на 1г. ефикасна като на 1/2 от присъдата могат да го пуснат за добро държание,но това момче което пее е с него в една килия в ареста и неговата адвокатка иска да се види с нашия...евентуално те да кажат нещо добро за нас и ние за тях.Така може ли да падне присъдата на по-малка? И възможно ли е мярката да се смени поне в домашен арест?

Re: За марихуана

МнениеПубликувано на: 08 Юли 2018, 11:38
от steysi
Здравейте,отново...съжалявам,че притеснявам отново,но ако може някой да се свърже с мен,да ми отговори на въпросите,които съм задала и евентуално няколко нови.Благодаря предварително на отзовалите се!Наистина имам нужда от малко помощ относно някой работи.

Re: За марихуана

МнениеПубликувано на: 09 Юли 2018, 13:14
от svegrigorov
Както описвате ситуацията, би трябвало да може да се споразумеете с прокуратурата за условна присъда. Може да се иска изменение на мярката от съда с по-лека, но все пак трябва да се погледне цялото досъдебно производство.