начало

Призив: КСО да се промени заради безработните от кризата с Covid-19 Призив: КСО да се промени заради безработните от кризата с Covid-19

Изчистване на съдебно минало

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Изчистване на съдебно минало

Мнениеот aviana » 26 Юли 2018, 15:11

Здравйте,
Нуждая се от малко информация и ще съм ви много благодарна ако успеете да ми помогнете :)
Мой роднина се води осъждан и докато се изчисти съдебното му минало мисля че остава около година. Сега е подал молба в съда за преждеврмено прекратяване или поне аз така си мисля, че се нарича и са му казали, че в едномесечен срок ще излязат с решение. Въпоса ми е ако съда след месец излезе с решение да изчисти досието му, самия процес на "изчистване" колко време би отнел? Също така ако решат, че не могат да му помогнат, в тази 1 година, в която тече давността, той ще може ли да започне някаква работа? Благодаря предварително!
aviana
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 26 Юли 2018, 15:01

Re: Изчистване на съдебно минало

Мнениеот ivan_lawyer » 26 Юли 2018, 15:32

Дори и да се изчисти, вписват го свидетелството за съдимост, че е било осъждано.

То е все тая един вид - пишат те, че някога си бил осъждан. Такъв случай имах, че още от 78 година, а делото е 2003-4, му висяха справки за осъждане. Но белята е малка, все пак, важно е да вземе писмо, че е прекратено.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4870
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Изчистване на съдебно минало

Мнениеот svegrigorov » 26 Юли 2018, 21:34

Не си дала достатъчна информация, за да получиш конкретен отговор. Когато лицето е реабилитирано, в свидетелството за съдимост ще излиза “неосъждан”.
svegrigorov
Потребител
 
Мнения: 164
Регистриран на: 28 Юли 2014, 11:55


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron