начало

ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските

Относно връщане на иззети пари при обиск на апартамент

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Относно връщане на иззети пари при обиск на апартамент

Мнениеот daimubate » 18 Окт 2018, 14:40

Здравейте,

Мой приятел беше задържан и в последствие домът му беше претърсен. Бяха иззети някои вещи и пари, които нямат общо със случая. Пари, за които той има документи, с които може да докаже произходът им.

Въпросът му е : Може ли без адвокат да си върне иззетите пари ? Какво е нужно да се направи ? Да се напише молба и да се прибавят документите доказващи произходът на парите?

Благодаря предварително
daimubate
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 15 Окт 2018, 09:24

Re: Относно връщане на иззети пари при обиск на апартамент

Мнениеот svegrigorov » 18 Окт 2018, 15:37

Молба чрез разследващия до прокурора или направо до прокурора. Вписва се номера на досъдебното. Приложете доказателствата за произхода на парите. Считам, че няма да му ги върнат. Ако парите и вещите бяха на трето лице, което няма общо с производството е по-голям шанса да си ги получи обратно сега. Като цяло зависи дали подлежат на следствени действия или не.
svegrigorov
Потребител
 
Мнения: 176
Регистриран на: 28 Юли 2014, 11:55

Re: Относно връщане на иззети пари при обиск на апартамент

Мнениеот daimubate » 18 Окт 2018, 15:47

svegrigorov написа:Молба чрез разследващия до прокурора или направо до прокурора. Вписва се номера на досъдебното. Приложете доказателствата за произхода на парите. Считам, че няма да му ги върнат. Ако парите и вещите бяха на трето лице, което няма общо с производството е по-голям шанса да си ги получи обратно сега. Като цяло зависи дали подлежат на следствени действия или не.


Благодаря Ви за отговора.

Защо считате, че няма да му ги върнат?
Сумата е под 10,000лв във валута, няма нищо общо със случая (тъй като може да се докаже от къде са дошли парите) и няма да затрудни хода на разследването.
daimubate
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 15 Окт 2018, 09:24


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 11 госта


cron