Страница 1 от 1

Право за записване с диктофон

МнениеПубликувано на: 22 Мар 2019, 19:08
от kd6309
Здравейте,

Имам следния казус - на Общо събрание на етажна собственост представител на един апартамент (да го наречем проблемен) е записвал цялото събрание с диктофон, без да предупреди присъстващите за това. В последствие в е-mail кореспонденция съобщава, че е записал цялото събрание. Предполагаме, че целите на този запис не са добронамерени. Последващото събрание започна с цитиран от наша страна чл. 32, ал. 2 от Конституцията и че не желаем да бъдем записвани. Представителят на проблемния апартамент обаче отново записа с диктофон проведеното събрание. Въпросът ми е общото събрание на ЕС счита ли се за публично/обществено събитие? Имат ли право да правят такива записи без наше знание или съгласие? Имаме ли основание да търсим правата си?

Re: Право за записване с диктофон

МнениеПубликувано на: 28 Мар 2019, 09:34
от first_order
Събранието на етажните собственици не е публично доколкото е ограничено до собствениьите на жилища в етажната собственост. Реда за защита е по пътя на непозволеното увреждане по 45 ззд и следващите. За наказателна отговорност няма как тъй като няма текст от закона който да предвижда наказателна отговорност. Има един текст който е неприложим тъй като записващите устройства са със свободен достъп и не подлежат на специална регламентация и разрешителен режим

Re: Право за записване с диктофон

МнениеПубликувано на: 02 Апр 2019, 23:50
от TheOldMan
А като не искате да бъдете записвани, как се е водил протокол от събранието? Щото ако няма протокол... все едно не е имало събрание.