начало

ВАС окончателно: Съдийската колегия няма правомощия да тълкува закона ВАС окончателно: Съдийската колегия няма правомощия да тълкува закона

Родителски права и издръжка по време на дело за развод

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Родителски права и издръжка по време на дело за развод

Мнениеот glagolina » 04 Юли 2019, 13:22

Здравейте, нов регистриран потребител съм, но следя форума и публикациите в целия сайт.
Моля Ви, посъветвайте ме, какво трябва да съдържа една молба за присъждане на родителски права и за издръжка на малолетно дете в хода на дело за развод по исков ред? Не съм сигурна дали става въпрос за привременни мерки или друго. (Аз съм ответница и съм предявила отговор и насрещен иск.) В петитума на моя насрещен иск съм изискала възстановяване на издръжка за една година назад, считано от подаването от мен на насрещния иск. Бих искала да Ви попитам дали чрез подаване на молба за привременни мерки или по друг начин да помоля съда за присъждане на родителски права и за издръжка, докато тече делото и преди да излезе решение по дело за развод по исков ред? Как да озаглавя най-коректно документа – например „Молба“? Каква е терминологията („привременни мерки“ или нещо друго) и какви действия бих могла да предприема? Изисква ли се становище от „Социално подпомагане“? Имате ли впечатления какво точно представлява такова становище и конкретно в този случай дали се изисква?
Съпругът ми е извършвал спрямо мен и спрямо детето актове на домашно насилие. Съпругът ми по свое желание живее извън семейството и семейния ни дом, отказва и да изплаща издръжка на детето. В исковата си молба той е поискал да започне да изплаща издръжка на детето едва след края на делото.
Моля Ви за съвети. Всяко мнение би било много ценно за мен.
glagolina
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 04 Юли 2019, 09:48

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron