начало

Президентският секретар Пламен Узунов и съветникът Илия Милушев вече са с обвинения Президентският секретар Пламен Узунов и съветникът Илия Милушев вече са с обвинения

Прекратяване на ДП

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Прекратяване на ДП

Мнениеот martinus » 05 Мар 2020, 18:58

Здравейте
Не намерих, ДП по давност се прекратява служебно или с молба до прокурора?
martinus
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 04 Фев 2018, 00:18

Re: Прекратяване на ДП

Мнениеот bvoykov » 05 Мар 2020, 21:01

Принципът е, че прокурорът следи служебно за всякакви срокове и за всякакви действия, които следва да се извършат по досъдебното производство. Разбира се, и той е човек, може, ако производството е спряно, да не е забелязъл изтичането на абсолютната давност. Това не значи, че не може да подадете и молба до него, в която да изложите съображения за наличието на основание ДП да бъде прекратено поради изтекла давност. Със сигурност ще ѝ се зарадва, защото това означава възможност безболезнено да отпише завинаги едно от висящите му дела.
bvoykov
Потребител
 
Мнения: 282
Регистриран на: 06 Юни 2013, 17:43


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта


cron