начало

След години откази, жалби и дела, Съдийската колегия назначи двама от конкурс от 2016 г. След години откази, жалби и дела, Съдийската колегия назначи двама от конкурс от 2016 г.

Обявяване на решение от ВКС (в сайта им)

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Обявяване на решение от ВКС (в сайта им)

Мнениеот firefly09 » 26 Юни 2020, 00:20

Здравейте, (извинявам се, ако не съм уцелил раздела)
очаквам да излезе решение от ВКС по жалба за намаляване на присъда, която вмомента е ефективна (40м) и жалим да стане условна (36м).
Проверявам в справките им в сайта, днес пуснаха информация, че има решение, но не е публикувано такова. Адвокат се опита да поиска повече информация и му отказаха.

Доколкото разбирам практиката е ефективни присъди да не се обявяват веднага в сайта им, за да не духне някой подсъдим да се укрие (има логика донякъде). От друга страна в този случай те обявяват, че има взето решение, но не публикуват какво (тук логиката ми убягва). Това ме поставя в дилема какво да очаквам и кога да го очаквам? Каква е практиката действително, как и кога се качват тези неща на сайта им?
firefly09
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 14 Юни 2017, 15:07

Re: Обявяване на решение от ВКС (в сайта им)

Мнениеот kalahan2008 » 26 Юни 2020, 07:38

Защо не идете във ВКС Вие лично или Вашият адвокат да проверите каква е присъдата?
Ползването на адвокат не е задължително, но е препоръчително.
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 3718
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron