начало

Общината е осъдена да плати 180 000 лева на младеж, паднал в триметров ров до НДК Общината е осъдена да плати 180 000 лева на младеж, паднал в триметров ров до НДК

Не желани наематели

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Не желани наематели

Мнениеот suhodol » 01 Окт 2020, 07:14

Изглежда съм станалпо разумен, щом влизам тук да питам, вместода хвана дървото и да ги изгоня.
Има къща. От няколко години живея в чужбина. При едно от мойте идвания, приех в къщи дъщеря ми и бившата ми съпруга с която съм разведен от преди повече от 20 години. Разбрах, че са останали на улицата, след като жилището им е отнето по законен път от наследници. Да имат къде да живеят до като се оправят финансово.
Давам им ключове и отново заминавам. В един момен разбирам, че натях им е много добре така и започват да кроят планове. Преди 2 години дъщеря ми закупи 1/2 от земята, тази част от парцела, върху която съм постройл къщата. Помолих ги да напуснат от 1 ви Април тази година. И те напуснаха. С изнасянето си взеха имой вещи, като пералня, пахосмукачка,уредба и един генератор за ток. Дъщеря ми запази ключовете от домъми, и каза ще ще ми ги върне лично на мен като си дойда.
Преди няколко месеца разбирам, че е пуснала наематели и въпреки моето не съгласие, та го е направила с договор от неино име като собственичка.
На партерното помещение имам гараж със склад и офис с баня и тоалетна. Виждам човека и му обеснявам, че не съм упълномощявал дъщерями да дава помещението под наем. Човека ми казва, че той е само служител и че друг е наел помещението от дъщеря ми с договор.
Обаждам се на този наемател и му събщавам, че до края на месеца ще трябва да напусне. Той ми отговоря, че той е в правото си, че е от семейство на Адвокати и няма намерение да напуска. Преди два дни дъщеря ми идва и от улицата ми се обажда да слезна , за да се разберем. Слезнах и и казах, че нямам какво да преговарям и да се разбирам с нея. И че Римското право не важи вече в България. Затворих и се прибрах. След малко пак се обажда и ми казва, че полиция е дошла и да слезна. Патрулната кола беше дошла по неино повикване на 112. Попитаха ме какъв проблем има между мен и дъщеря ми. Отговорих, че проблемите ги е създала тя. И не желая повече да я виждам. Попитаха ме дали съм я заплашвал. Казах, че не съм отправял закани и заплашвания за неиното здраве и живот. Даже тя беше дошла с неен приятел, който е чул разговорът ни и може да го потвърди.Явно момчето, не се очакваше да отидат нещата толкова далеч и камо кимна с глава да потвърди мойте думи. След това същото написах и се подписах. На тръгване Полицайте ми казаха , че са изумени от постъпката на дъщеря ми. как може да се стигне до разправа между Баща и Дъщеря. Може, и това няма да спре до тук, кащото тя ми написа въ едно съобщение , че къщата е нейна . Вчера, като разбрах, че тези наематели няма да напуснат, сложих катинар на вратата . И повиках полиция. Те дойдоха и ме увериха, че това е частен проблем. Не могат да ги изгонат, щом са влезли с ключ и имат договор. И ми казаха, че нямам право да ограничавам свободното им движение. Казаха ме да отида да пусна жалба. Не разбрах много добе къде, защото вече ми пищяха ушите.
Въпросът ми е, сега като излезне извън двора за да отиде на работа, аз искам да заключа вратата с катинар, и нека те да ходят да пускат жалба. Не изключва, че може да се стигне и до бой, но аз съм си в къщи и вече не мога да расъждавам кое правилно и кое не. Не искам да се навличам допълнително проблеми с властите. Нека някой каже в случая как да постъпя. За това се постарах да обесня положението. Предварително благодаря.
Аватар
suhodol
Младши потребител
 
Мнения: 79
Регистриран на: 06 Дек 2010, 14:40
Местоположение: София

Re: Не желани наематели

Мнениеот propensity » 01 Окт 2020, 08:56

Престанете с тези сърцераздирателни истории от личен характер и фокусирайте питането си чисто юридически.
И вие нали си имахте адвокат? Защо не питате него, а постоянно сте тук с разните му въпросчета?
Правото прави разлика м/у собственост в/у вещ и владение на вещ.
Така наречените намеатели владеят имота, макар и според вас неправомерно. Има си съответния законов начин това да се отстрани чрез съда. Самоуправните действия могат да ви донесат доста проблеми.

Това не е "да/не" хипотеза. Трябва ви адвокат, а не форумно разискване.
propensity
Потребител
 
Мнения: 248
Регистриран на: 04 Сеп 2018, 00:00
Местоположение: Аркутянски РС

Re: Не желани наематели

Мнениеот suhodol » 01 Окт 2020, 09:47

Благодаря. Ще послушам съвета ви. За това писах тук някой да ме посъветва. Вече ще мога да питам и моя адвокат къде се подават жалби освем в полицията.
Приятен ден.
Аватар
suhodol
Младши потребител
 
Мнения: 79
Регистриран на: 06 Дек 2010, 14:40
Местоположение: София

Re: Не желани наематели

Мнениеот nikodim77 » 02 Окт 2020, 00:33

Здравейте,
Ще си позволя включване по темата само с една вметка, за която моля propensity да ме извини.
В случай, че е налице облигационно отношение - подписан договор между дъщерята и наемателите, то същите не се явяват владелци на имота, а държатели. Владелец е дъщерята, която упражнява владението, чрез отдаване на имота под наем. Вероятно целите ѝ са придобиване на имотът, обект на темата.
Питащия! Крайно наложителна е срещата Ви с адвокат!!! Законът/ите/ предлагат добра защита на накърнени права от Вашето естество, но с активни действия и не да се търси цялостно решение на проблема по форумите!
nikodim77
Потребител
 
Мнения: 734
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29

Re: Не желани наематели

Мнениеот propensity » 02 Окт 2020, 16:17

nikodim77,

Съгласно чл.68 от ЗЗД, владението може да се осъществи лично или чрез другиго. Ние точния казус можем само да гадем.

Но не там е въпросът, при една ревандикация, каквто имах предвид /108 ЗС/, за нея няма владелци, няма държачи - всичко е курбан байрам. :lol:
propensity
Потребител
 
Мнения: 248
Регистриран на: 04 Сеп 2018, 00:00
Местоположение: Аркутянски РС


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron