начало

Мерките срещу COVID-19 вече ще са само локални Мерките срещу COVID-19 вече ще са само локални

Сведения за КПКОНПИ

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Сведения за КПКОНПИ

Мнениеот ilian_todorov » 21 Яну 2021, 11:23

Преди два дена ми се обади по телефона инспектор от дирекция "Противодействие на корупцията" към КПКОНПИ. Най-любезно поиска от мен да предоставя имейл, на който да ми изпрати сведение с въпроси на които да отговоря във връзка с проверка по преписка номер ..... от 2020 г. на Специализираната прокуратура, която е възложена на КПКОНПИ. Отказа да ми даде повече информация за преписката. Другият вариант бил да дам тези сведения лично в офиса на КПКОНПИ в София. Казах си имейла и вчера получих сведение с въпроси, които засягат събития от преди 25-26 години. Ще трябва да го разпечатам, попълня на ръка, подпиша и после сканирам и изпратя обратно. Длъжен ли съм да ги върша тези неща? :?:
Може ли Специализираната прокуратура да разследва толкова далечни във времето факти и обстоятелства? Не заемам/не съм заемал публични длъжности и едва ли разследват мен. :idea:
Проверих преписката по номера, наистина съществува и е изпратена през декември за проверка в КПКОНПИ. :idea:

П.П.Въпросът ми е имат ли право да ми искат сведения по такъв начин? :?: Защо съм длъжен аз да им угаждам, като принтирам бланката за сведения, после попълвам, сканирам и пращам по имейла. Не са ли длъжни да ме издирят не по телефона и тогава да дам това сведение. Аз можех да кажа на инспектора, че няма такъв Илиан Тодоров на този телефон и да затворя. :idea:
Последна промяна ilian_todorov на 21 Яну 2021, 19:23, променена общо 1 път
ilian_todorov
Активен потребител
 
Мнения: 1186
Регистриран на: 08 Юни 2013, 13:34

Re: Сведения за КПКОНПИ

Мнениеот ina53 » 21 Яну 2021, 11:54

Здравейте, вижте чл. 104 и следващите от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество. Имат право да Ви искат сведения, като зависи за какво е проверката и тя може да обхваща период от 10 г. назад.
ina53
Младши потребител
 
Мнения: 48
Регистриран на: 25 Мар 2009, 18:09

Re: Сведения за КПКОНПИ

Мнениеот ilian_todorov » 21 Яну 2021, 11:59

ina53 написа:Здравейте, вижте чл. 104 и следващите от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество. Имат право да Ви искат сведения, като зависи за какво е проверката и тя може да обхваща период от 10 г. назад.

Проверката е по "поръчка" на Специализираната прокуратура по преписка номер .... от 2020 година. Не става въпрос за установяване на незаконно придобито имущество, а разследване на предполагаема корупция. :idea:
ilian_todorov
Активен потребител
 
Мнения: 1186
Регистриран на: 08 Юни 2013, 13:34


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта


cron