Страница 1 от 1

Пълномощно за свидетелство за съдимост

МнениеПубликувано на: 25 Ное 2004, 00:59
от Петрова
Необходима ли е нотариална заверка на пълномощно от майка ми, за да подам молба за издаване на свидетелство за съдимост за нея? Също така ще ви бъда благодарна, ако можете да ми посочите образец на такова пълномощно!

Re: Пълномощно за свидетелство за съдимост

МнениеПубликувано на: 25 Ное 2004, 08:17
от vagabon4o
Като отидеш при нотариуса той ще ти го направи не бери грижаЗа да подадеш и вземеш свидетелство за съдимост опитай само с личната карта на майка ти,мисля че няма да имаш проблем,а ако я нямаш ,направи си при нотариус пълномощно

Re: Пълномощно за свидетелство за съдимост

МнениеПубликувано на: 25 Ное 2004, 09:42
от paint
Необходим е и акта за раждане на лицето, за което ще подадеш молба за издаване на свидетелство за съдимост

Re: Пълномощно за свидетелство за съдимост

МнениеПубликувано на: 25 Ное 2004, 09:48
от лунатик
В бюрото за съдимост ще трябва да се носи и акта за ражданане на майката. Трябва да знае и имената на родителите на майката.

Re: Пълномощно за свидетелство за съдимост

МнениеПубликувано на: 25 Ное 2004, 10:05
от digemar
Няма закон, по който да има изискване за такова пълномощно. Нотариално се заверяват пълномощни само при точно определени случаи. В този случай е необходимо по искане /незаконосъобразно/ на съда. На практика не си заслужава да си тровиш нервите, завери си пълномощното и си вземи свидетелството.

Re: Пълномощно за свидетелство за съдимост

МнениеПубликувано на: 25 Ное 2004, 12:42
от Anastassia.Terzieva
Пълномощното трябва да е изрично тъй като общия ред е да се получава само лично, а нотариалната заверка я искат всички служители за да не могат да бъдат обвинени в нищо, пазят си работата хората разбираемо е... в пълномощното трябва да пише че ви упълномощава да подадете молбата и да получите готовото свидетелство за което ви предава и акта си за раждане и личната карта за справка,евентуално необходими за целта.

Re: Пълномощно за свидетелство за съдимост

МнениеПубликувано на: 25 Ное 2004, 15:15
от Петрова
Благодаря на всички за отговорите! Все пак в тази наредба http://www.digesta.com/p/akt.asp?A=28450366 прочетох, че се изисква изрично пълномощно от живи възходящи роднини (както е в нашия случай), но не и нотариално заверено. Една заверка на подписа й би усложнила нещата, тъй като майка ми е в чужбина и мисля (може и да греша), че за да направи такава заверка трябва да ходи в българското консулство там, а то е доста далече. Дали от съда имат право да ме върнат, ако отида с пълномощно без заверка при положение, че наредбата не изисква такова?