начало

Нотариалната камара е против премахването на конкурсите за нотариуси Нотариалната камара е против премахването на конкурсите за нотариуси

Имунитет на народен представител

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Имунитет на народен представител

Мнениеот nora12345 » 14 Окт 2021, 11:18

Здравейте.
Имам заведено дело от частно правен характер. Делото беше насрочено за Октомври но го отмениха за Декември 2021г. Подсъдимия в мномента се кандидатира за Народен представител, което автоматично означава, че дори в предизборна кампания, същия влиза под защита с имунитет. Въпросите ми е следните: 1. Имунитета важи ли за дела от частно правен характер при заварено положение или важи само за наказателни дела от общ характер? 2. В случай, че делото бъде спряно, поради факта, че същия вече се ползва с имунитет, то ако не бъде избран за народен представител, може ли делото да се възбуди наново.
nora12345
Младши потребител
 
Мнения: 22
Регистриран на: 08 Май 2021, 14:25

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron