Страница 1 от 1

Самоуправство?

МнениеПубликувано на: 06 Авг 2005, 15:10
от enister
Здравейте!
Всички ме плашат с това самоуправство. Нищо не знам за него. Има ли някой, който да ми разясни като ме подведат за самоуправство, какви са последствията? Защото изпитвам огромно желание да се "самоуправя" с наглия си наемател, т.е. да го изхвърля, ако не се изнесе след изтичането на срока, даден му от мен в нотариалната покана /понеже прави изявления, че няма да мога да го помръдна/. Даже съвсем по самоуправски мисля да му спра телефона и тока. Ако започна дела, ще влезем в зимния сезон, а той е с две малки деца... Дължи ми няколко месеца наем, 800 лв. парно и т.н. Ми нека ме осъдят за самоуправство, той не се ли е настанил незаконно в собствения ми имо? Това, че ме обижда и не иска да напусне не е ли самоуправство? Странни закони имаме... Не знам как е по белия свят, но мисля, че хората имат повече защита над частната си собственост.

МнениеПубликувано на: 06 Авг 2005, 18:25
от Гост
Самоуправство - в смисъл, че се саморазправяте, а не се обръщате към правозащитните органи.
Но наистина спрете тока, телефона, парно и т.н. - това вече не е самоуправство, просто ще закриете партида, която е на ваше име.
А зимните месеци наистина няма да можете да ги изгоните, така че действайте сега.

МнениеПубликувано на: 06 Авг 2005, 20:11
от Гост
Парното няма да мога да спра...за съжаление...
Благодаря!

МнениеПубликувано на: 06 Авг 2005, 20:13
от enister
Anonymous написа:Парното няма да мога да спра...за съжаление...
Благодаря!


Това бях аз :)

МнениеПубликувано на: 06 Авг 2005, 20:50
от адвокат
Съществува бързо съдебно производство по ГПК чрез което може да отстраните наемателя и така ще си спестите излишните нерви и евентуални допълнителни конфликти.

МнениеПубликувано на: 06 Авг 2005, 21:35
от enister
Ще ми препоръчате ли адвокат от София?
enister@gmail.com