начало

ВСС: Не е необходим специален обвинител, който да разследва главния прокурор ВСС: Не е необходим специален обвинител, който да разследва главния прокурор

Отказ от извънреден труд по време не сумирано изчисляване.

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Отказ от извънреден труд по време не сумирано изчисляване.

Мнениеот bdz43r » 07 Сеп 2018, 12:40

Въпросът е следния: Кога започва полагането на извънреден труд при сумирано изчисляване на работното време за период от 3 месеца?
- Всеки месец след изработване на нормата часове или
- През последния месец, след изработване на нормата общо за трите месеца?

Питането ми е във връзка с това, че според Чл. 17 от Наредбата за работното време, почивките и отпуските, мога да откажа да полагам извънреден труд преди началото на неговото полагане. Може ли това да стане след началото на периода на сумирано отчитане на работното време, т. е. през третия месец, но преди изработване на нормата часове за трите месеца общо?
bdz43r
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 01 Яну 2018, 23:33

Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron