начало

За Рут Бейдър Гинсбърг, която остави големи следи За Рут Бейдър Гинсбърг, която остави големи следи

Отказ на парично обезщетение за безработица

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Отказ на парично обезщетение за безработица

Мнениеот liudmila85 » 02 Мар 2020, 11:29

Здравейте, имам следния проблем.
Август 2019 г. се регистрирах в бюрото по труда като безработна, шест месеца правиха проверка на една от фирмите в които съм работила.Спряха производство по вземане на решение дали имам право на ПОБ до проверката на фирмата,следователно аз обжалвах и отговора на жалбата е ,че ми отказват парично обезщетение поради факта ,че НЕ МОГАТ ДА ОТКРИЯТ ФИРМАТА. Следва да обжалвам и решението разбира се, но интересното е,че ми отговарят ,че за тях едва ли не в периода в който съм работила в тази фирма не ме водят като осигурена и за това няма право на ПОБ. Само ,че влизайки и в НОИ и в НАП със личните ми ПИК кодове фигурират осигуровки имам подпечатана трудова книжка и най интересното е ,че съм ползвала болнични които изцяло са изчислявани на базата на този осигурителен период. Как така един път признава НОИ осигуровките за изчисляване на болнични, а иначе за безработица не съм осигурена. Може би проблема е,че осигуровките са доста големи и не им се плащат повече пари. Да не говорим ,че аз тези шест месеца чакайки решение оставам без осигуровки и трудов стаж. Ще продължа да пускам жалби ще стигна и до съд с НОИ но ще помоля ако някой е имал подобен казус да сподели как се в развил, или да ми дадете съвет заслужава ли си да се боря и какви съвети бихте ми дали за крачки които да предприема.Благодаря!
liudmila85
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 03 Фев 2020, 12:53

Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron