начало

ВКС ще тълкува дали и кога е допустимо разгласяване на материали от разследванията ВКС ще тълкува дали и кога е допустимо разгласяване на материали от разследванията

Отказ на парично обезщетение за безработица

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Отказ на парично обезщетение за безработица

Мнениеот liudmila85 » 02 Мар 2020, 11:29

Здравейте, имам следния проблем.
Август 2019 г. се регистрирах в бюрото по труда като безработна, шест месеца правиха проверка на една от фирмите в които съм работила.Спряха производство по вземане на решение дали имам право на ПОБ до проверката на фирмата,следователно аз обжалвах и отговора на жалбата е ,че ми отказват парично обезщетение поради факта ,че НЕ МОГАТ ДА ОТКРИЯТ ФИРМАТА. Следва да обжалвам и решението разбира се, но интересното е,че ми отговарят ,че за тях едва ли не в периода в който съм работила в тази фирма не ме водят като осигурена и за това няма право на ПОБ. Само ,че влизайки и в НОИ и в НАП със личните ми ПИК кодове фигурират осигуровки имам подпечатана трудова книжка и най интересното е ,че съм ползвала болнични които изцяло са изчислявани на базата на този осигурителен период. Как така един път признава НОИ осигуровките за изчисляване на болнични, а иначе за безработица не съм осигурена. Може би проблема е,че осигуровките са доста големи и не им се плащат повече пари. Да не говорим ,че аз тези шест месеца чакайки решение оставам без осигуровки и трудов стаж. Ще продължа да пускам жалби ще стигна и до съд с НОИ но ще помоля ако някой е имал подобен казус да сподели как се в развил, или да ми дадете съвет заслужава ли си да се боря и какви съвети бихте ми дали за крачки които да предприема.Благодаря!
liudmila85
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 03 Фев 2020, 12:53

Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron