Страница 1 от 1

GPS тракер на служител

МнениеПубликувано на: 09 Юни 2021, 10:02
от meryjely
Редно ли е да се използва проследяващ тракер за служител в администрация с обяснението, че е за негова защита и устройството се ползва като "паник" бутон?

Re: GPS тракер на служител

МнениеПубликувано на: 10 Юни 2021, 13:48
от roshen
Даже е задължително, ако служителят работи в администрация с досег документи, които могат да уличат работодателя в тежко престъпление :) Хм, даже и на затвориците невинаги слагат...Майтапът настрана, подобно следене на служители е допустимо в редки случаи, като едно от възможните основания е именно гарантиране на сигурността. Предполагам такова устройство носите само в работно време. Ако има нещо конкретно, което Ви смущава, може да го обсъдите с работодателя си или пък да споделите повече информация тук. В какъв сектор е компанията, на какви рискове сте подложен/а, как е въведено изискването да носите този тракер. Имайте предвид, че при нарушение санкциите за работодателя могат да бъдат големи (ама може и да няма никакви, а пък Вие скоро да си загубите работата), но тези санкции не служат за обезщетение на субектите на лични данни с нарушени права.

Re: GPS тракер на служител

МнениеПубликувано на: 10 Юни 2021, 21:23
от meryjely
В СИ към СО, а опасността е сигурно да ни нападне някой дребен търговец, защото не си е платил тротоарното право.

Re: GPS тракер на служител

МнениеПубликувано на: 11 Юни 2021, 12:11
от roshen
Така отгоре-отгоре не звучи редно, но знае ли човек, може и документално да е оформено добре. В правото си сте да се обърнете към КЗЛД, но жалбите не са анонимни и в производството се присъждат разноски.
При толкова много проблеми с детски градини и бездомни животни, е меко казано неприятно да се харчат пари на данъкоплатци за подобно нещо. Можете да пишете на представители от Столичния общински съвет, на които симпатизирате с повече подробности (стига да не са от партньоритете на настоящия кмет) да поразровят в тая история.