начало

От понеделник приемат документи за външния конкурс в районните прокуратури От понеделник приемат документи за външния конкурс в районните прокуратури

Акт по чл.80(1) ЗДДФЛ - поисках възстановяване 14лв. ДОД

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Акт по чл.80(1) ЗДДФЛ - поисках възстановяване 14лв. ДОД

Мнениеот human » 31 Мар 2021, 21:57

Здравейте! Днес подадох в НАП Декларация по чл.50, придружена с Приложение 10 ЗДДФЛ за 2020г. Миналата година проверих и бях наясно, че на същото основание имам за възстановяване сумата от...14лв. от 2019г. Не подадох декларация тогава поради това, че сумата е малозначителна, евентуално бих могъл да я ползвам за прихващане при плащане на някое мое задължение, и до някаква степен се предоверих на служителката, която тогава ми обясни, че мога да си я потърся в срок то 5 години.
Днес все пак реших да изчистя въпроса и подавайки декларация за 2020г. реших да подам и такава за 2019г.
След започване въвеждането на данни в системата служителката ме уведоми, че ще ми бъде съставен акт - не съм спазил законовия срок 30.04.2020г. да подам декларацията за 2019г. Отказа да прекрати въвеждането на декларацията - вече била започнала и не било възможно.
Та не знам какво да кажа, но от формална гледна точка се превърнах в нарушител, което (въпреки твърдението на служителката - най-вероятно няма да бъдете глобен) съм сигурен, че в крайна сметка ще приключи с постановление и налагане на глоба.
Вече подготвих в чернови вид едно възражение (прикрепен файл), но реших да чуя и вашето мнение. Формално погледнато уж излиза, че са в правото си. От друга страна не смятам така, но и не смятам да си създавам излишни неприятности.
human
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Окт 2019, 23:06

Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron