начало

Сблъсъци и арести „подгряха“ масовото плажуване в „Росенец“ Сблъсъци и арести „подгряха“ масовото плажуване в „Росенец“

Помощ за Е.Т.

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Помощ за Е.Т.

Мнениеот Марин » 26 Апр 2004, 20:45

Здравейте колеги,много се надявам да ми помогнете .Как моята малка фирма с едностранно счетоводство под 50000лв. год. оборот да работи с големи фирми регистрирани по ДДС и да им пуска ДДС фактури?
Марин
 

Re: Помощ за Е.Т.

Мнениеот donna2 » 26 Апр 2004, 20:52

да им пуска ДДС фактури без да е регистрирана по ДДС?????????????????
donna2
Потребител
 
Мнения: 992
Регистриран на: 17 Юни 2004, 18:48

Re: Помощ за Е.Т.

Мнениеот Марин » 26 Апр 2004, 21:30

Сигурно има някакъв начин да се работи с фирми рег. по ДДС ,мого ясно че не мога да им пускам ДДС фактури.Въпроса е че не искат да работят с мен ,защото не мога да им ги пускам.Марин написа:
>
> Здравейте колеги,много се надявам да ми помогнете .Как моята
> малка фирма с едностранно счетоводство под 50000лв. год.
> оборот да работи с големи фирми регистрирани по ДДС и да им
> пуска ДДС фактури?
Марин
 

Re: Помощ за Е.Т.

Мнениеот alexander_tonev » 26 Апр 2004, 21:45

И двата вида фактури - данъчна и опростена - се издават само от регистрирани по ЗДДС лица /чл. 94 и чл. 97 ЗДДС/. Ако общият Ви оборот е под 50 000 лв. не можете да се регистрирате по ЗДДС - справка чл. 110, ал. 1 ЗДДС, където се урежда регистрацията по избор.
alexander_tonev
 

Re: Помощ за Е.Т.

Мнениеот наблюдател » 26 Апр 2004, 22:13

Единствения начин да имаш право да начисляваш ДДС е да се регистрираш.Спираш да криеш оборот.50000лв./12мес.=4166,67лв.средно за месец.4166,67лв./30дни=138.89лв.средно за ден оборот от продажбите.Достигането на оборот от 50000лв.може да се натрупва от 1ден до 12месеца.Изваждаш си отчета от ЕКАФП ,попълваш молба за регистрация по ДДС и ги подаваш в съответното данъчно управление.Срока на отговора им е 14 дни.Фирмите регистрирани по ДДС не плащат патент,но имат задължението за ежемесечни справки за покупки и продажби до 14 число на месеца и воденето на двустранно счетоводство.Ако пропуснеш този срок тогава ела си поплачи във форума.Избора си е твои.
наблюдател
 

Re: Помощ за Е.Т.

Мнениеот dalia » 26 Апр 2004, 22:21

Това наистина е нож с две остриета. От една страна ти спира дейността, като ти ограничава кръга на клиентите, а от друга - първо, могат да ти откажат регистрация по "някакви" причини (напр. лицето не е намерено на посочения адрес по регистрация) и така чакаш нови 14 дни, след това нови... После ангажимента за воденето на посоченото от Наблюдател вид счетоводство и подаване на справки, което се съмнявам, че ще може да го направиш без счетоводител (т.е. още един разход) и накрая евентуални имуществени санкции за нарушения на ЗДДС.
Според мен намери си някой близък човек, на който да му вярваш(т.е. няма да ти открадне клиента), който е регистриран по ДДС и е готов да работите заедно. Изпълняваш услугата или доставката от негово име, като в първия случай му пускаш опростена фактура от теб - и си делите печалбата, а във втория с доставката - взимаш първичните фактури на негово име и евентуално му доплащаш ДДС или взимаш други фактури на негово име, докато стигнеш ДДс-то на трансакцията.
dalia
 

Re: Помощ за Е.Т.

Мнениеот Счетоводител » 26 Апр 2004, 22:28

Можете да намерите фирма,която е вече регистрирана по ДДС и да работите под нейната шапка. Много колеги от счетоводни къщи предлагат и тази услуга...
Счетоводител
 

Re: Помощ за Е.Т.

Мнениеот Марин » 27 Апр 2004, 20:40

Ей много сте готини всички,благодаря ви.
Марин
 


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron