начало

Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени

Търговски представител и ДДС

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Търговски представител и ДДС

Мнениеот anwalt » 17 Юни 2004, 12:24

Много ще съм благодарна , ако някой колега с опит в данъчното право ми помогне по следния въпрос:
Търговският представител извършва сделки от името и за сметка на търговеца, когото представлява, по които сделки третите лица (клиентите) плащат определна немалка сума. Тази сума (която всъщност се дължи на представлявания търговец) временно постъпва по сметката на търговския представител - докато той я преведе на търговеца, когото представлява. Въпросът е тази сума (която постъпва по сметката на търговския представител, но не е негова) счита ли се за приход на търговския представител ? Въпросът е важен с оглед задължителния минимум за регистрация по ДДС.
anwalt
 

Re: Търговски представител и ДДС

Мнениеот финансист » 17 Юни 2004, 12:55

Въпросът е решен подробно в част Трета на ЗДДС, чл. 83. Много е дълго да го пиша, но там подробно са описани трите доставки, които са на лице в случая.
финансист
 

Re: Търговски представител и ДДС

Мнениеот ipon » 17 Юни 2004, 21:21

драга колежке,внимателно прочетете договора с който е учредено представителството и ще си отговорите сама на въпроса.
ipon
Потребител
 
Мнения: 279
Регистриран на: 14 Сеп 2003, 10:20


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron