начало

Сблъсъци и арести „подгряха“ масовото плажуване в „Росенец“ Сблъсъци и арести „подгряха“ масовото плажуване в „Росенец“

ПМС №92 2002 г. за Правото на инвалиди да внесат кола без ми

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


ПМС №92 2002 г. за Правото на инвалиди да внесат кола без ми

Мнениеот Милен Цветков » 20 Сеп 2004, 11:58

Трябва ли лицето да мине отново на преглед през ТЕЛК след като му е издаден документ. Лицето е над 65 години и има 100 % нетрудоспособност с придружител, но валидността на документа е изтекла. От комисията ни казват че трябва пак да бъде прегледан, за да ползва правото да закупи автомобил без мито, иначе документа му важи пожизнено за всички други социални придобивки, но единствено за да ползва това право трябва да бъде пак прегледан. Няма логика, може ли някой да ми помогне по този казус. Имам чувството че лекаря от картотеката си тълкува законите и постановленията както му е удобно на него.
Милен Цветков
 

Re: ПМС №92 2002 г. за Правото на инвалиди да внесат кола бе

Мнениеот RAichev » 20 Сеп 2004, 16:08

Ами по принцип ситуацията за съжаление е така... не си го измисля нито доктора нито който и да е... Вече това са законите...
И всичкото това поради простия факт, че се появиха изроди които неправомерно внесоха страхотни коли на името на инвалиди...
Моя случай е същия.. инвалида е налице, но трябва да се свика комисия на ТЕЛК без значение дали е 100% или 1000% .. та пълни прегледи разтакаване и тем подобни... Аз исках да си внеса кола на бабата на името но трябва да чакам до месец март или април, когато да и определят дата за комисия... А дотогава какво... Я камилата я камиларя... Затова ще си плащам ДДСто като поп, понеже не искам да занимавам бабата да я водя по болници насам натам... Така че ти ако имаш нерви чакай!!!!
RAichev
 


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron