начало

Сблъсъци и арести „подгряха“ масовото плажуване в „Росенец“ Сблъсъци и арести „подгряха“ масовото плажуване в „Росенец“

objalvane na bolnichen list

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


objalvane na bolnichen list

Мнениеот bolen » 27 Юли 2004, 09:12

Здравейте,
Дайте мнение по следния проблем:
1. Обжалвала съм болнични листи пред ЛКК и съответно пред ТЕЛК. Докато получа отговор следва ли да изплащам обезщетение за временна неработоспособност? Ако не - на какво основание?
2. Ако изплатя обезщетение преди да получа становище по обжалваните болнични листи, а след това те бъдат анулирани, какви ще са последиците за работодателя?
bolen
 

Re: objalvane na bolnichen list

Мнениеот донна2 » 27 Юли 2004, 09:37

по мое мнение :
обезщетенията за временна неработоспособност се изплащат от ДОО , след като сте обжалвали БЛ чакайте решението , но болничният лист работодателя може да го признае може и да не го признае/във втория случай ,ако вие не обжалвахте ,можеше и работника да жали ,ако се сети разбира се / решението следва влезе в законна сила /тоест да не е обжалваемо / до тогава не теглете никакви суми от ДОО и не изплащайте нищо ,за да не се наложи да възстановявате сумите и след това да ги търсите от работника ....
донна2
 


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron