начало

Парламентът прие отново неустойките по бърз кредит, които вече отмени. На 1 януари влизат в сила две взаимно изключващи се норми Парламентът прие отново неустойките по бърз кредит, които вече отмени. На 1 януари влизат в сила две взаимно изключващи се норми

Отказ за приемане на декларация по ДДС

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Отказ за приемане на декларация по ДДС

Мнениеот Маринова » 13 Ное 2001, 16:23

Здравейте! Моля Ви да ме посъветвате как трябва да постъпя при отказ на служителите от Данъчното подразделение за приемане на Декларацията за ДДС. Беше ми отказано с обяснението, че фирмата има задължения към държавата. Предварително Ви благодаря! Маринова
Маринова
 

RE: Отказ за приемане на декларация по ДДС

Мнениеот accountant » 28 Ное 2001, 11:14

Ако информацията ,която подавате на магнитен носител е коректна ,обообщените и стойности съвпадат с данните от декларацията по ЗДДС то данъчния служител няма право за отказ да приеме декларацията Ви. Можете за това да сезирате прокуратурата, тъй като има нарушение на текст от ДПК. Случилото се има връзка с превишение на правата на данъчен орган.Изпълнението на данъчните ви задължения в случая няма нищо общо, а за събирането им е регламентиран ред.
accountant
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 28 Яну 2004, 15:09


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron