начало

МВР разтури палатковите лагери и обяви: Няма да позволим повече това да се случва МВР разтури палатковите лагери и обяви: Няма да позволим повече това да се случва

Otnosno pla]ane na osigurovki

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Otnosno pla]ane na osigurovki

Мнениеот Л.Костова » 28 Фев 2002, 11:22

Двамата с мъжът ми имаме СД, в което сме единствените членове.В него работи синът ни и още един човек на трудов договор.Аз работя в НЕК и съм осигурена за всички случаи , за някои даже и два пъти,получавам 320 лв.заплата.Трябва ли да се осигурявам и в СД-то,колко, и как мога да избегна това осигуряване.Благодаря ви.
Л.Костова
 

RE: Otnosno pla]ane na osigurovki

Мнениеот костадинова » 12 Мар 2002, 14:54

да трябва да се осигурявате в/у 170 лв. а при приключване на годината в зависимост от печалбата трябва да доплатите дължимите осигуровки(ако сте на загуба няма да довнасяте но и няма да ви върнат нищо). единствено имата избор за процента на осигуровките -29 или 32, по-големият е за всички осигурителни случаи, а по-малкият само пенсии. на облагане подлежат всички доходи и това че вече се осигурявате няма никакво значение, начин да спрете да се осигурявате е да излезете от СД или да работите нелегално в НЕК.
костадинова
 


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron