начало

ВКС ще тълкува дали и кога е допустимо разгласяване на материали от разследванията ВКС ще тълкува дали и кога е допустимо разгласяване на материали от разследванията

Мита

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Мита

Мнениеот Me » 31 Мар 2002, 13:12

Пради 9 месеца вкарах в страната лек автомобил от Германия, през ГКПП Калотина. След 2 месеца мапражих реекспорт на същия автомобил и той беше внесен на името на инвалид. Сега получих известие от Агенцията за държавни вземания, че дължа мито и лихви. Мога ли да се защитя по някакъв начин?
Me
 

RE: Мита

Мнениеот Mb}|{bT » 14 Апр 2002, 13:42

Проблемът е сандартен в българските митници. Най вероятно документите свързани с износа на автомобила и повторното му внасяне или въобще не са достигнали до РМД-то, където е учреден режимът на реекспорт или са достигнали, но с колосално закъсение. Със сигурност можете за се защитите, като обжалвате постановлението с което се определя прекратяване на режима на реекспорт и определянето на митни сборове (стига да не сте изпуснали срока), но ще трябва или да заплатите митото и ДДС (които след това ще Ви бъдат възстановени) или ще се наложи да ги обезпечите (чрез банкова гаранция например)
Mb}|{bT
 


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron