начало

ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските

чуждестранна фирма и даначна система. Има ли разлика?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


чуждестранна фирма и даначна система. Има ли разлика?

Мнениеот borislav » 16 Апр 2003, 11:28

Здравейте,

Въпросът ми е, има ли разлика в данаците и таксите които трябва да се заплащат, ако фирмата е 100% чуждестранна и ако фирмата е 100% българска? С еднакъв статут ли се ползват двете фирми: българската и чуждестранната при заплащането на таксите и данаците? Ако има разлика в какво се изразява тя? Или кое е по-изгодно от гледна точка на данаците и таксите: АД с 51% българско участие или ЕТ 100% българско участие или ЕТ 100% чуждестранно участие?

Благодаря Ви!
borislav
 

Re: чуждестранна фирма и даначна система. Има ли разлика?

Мнениеот bgjurist » 17 Апр 2003, 11:22

Обърнете се към счетоводител - питате за сметки.
bgjurist
Потребител
 
Мнения: 966
Регистриран на: 11 Сеп 2002, 14:11

Re: чуждестранна фирма и даначна система. Има ли разлика?

Мнениеот yordan » 17 Апр 2003, 13:53

Въпросът е твърде общ и изисква подробна консултация и анализ. От данъчна гледна точка би имало огромна разлика в третирането на едно АД с 51 ЧУ и един местен ЕТ. Би имало разлика и в облагането на сомото чуждо лице. Чуждо лице не може да регистрира ЕТ освен при определени условия.
yordan
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 28 Яну 2004, 16:34


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron