начало

ВКС решава може ли да бъдат атакувани безсрочно договорите, сключени от незапретени психичноболни ВКС решава може ли да бъдат атакувани безсрочно договорите, сключени от незапретени психичноболни

Интересен казус с данък МПС.

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Интересен казус с данък МПС.

Мнениеот spitfire924 » 16 Май 2014, 09:26

Здравейте, случи ми се следната случка, която до някъде сам съм си виновен, но минало. та: Декември 2013г. си купувам лек автомобил от София, по стечение на обстоятелствата отлагане и т.н забавям пререгистрацията му в Бургас ( по адрес се водих там ). В един момент решавам да го продавам, при което отивам в Бургас регистрирам го в КАТ и при положение че ще го продавам решавам да не го регистрирам в данъчното, това става края на Февруари. След 1 седмица го продавам , прехвърлям го на другия човек, той си го регистрира в КАТ и всичко е наред, държа да подчертая, че не съм бутал пари под масата на нотариуса, колата мина с данъка за 2013та платен от предния собственик в Район Овча Купел. Края на март месец се налага да си сменя адреса в София, личната ми карта е издадена на 27.03.2014. Вчера родителите ми на адреса в Бургас са получили 1 писмо със съобщение, че притежавам автомобил (който дефакто не притежавам вече) и по чл54. от ЗДМП трябва в 2 месеч срок да го регистрирам и ако не го направя в 7 дневен срок, на основание чл 107, ал 3 от ДОПК, щели да установяват служебно задълженията и да предприемант принудително събиране.(писмото е получено вчера, а крайния срок е в неделя...) Другото в писмото е фиш, че съм закъснял с регистрацията. Тези 2 документа , са адресирани по постоянен адрес на който дефакто не фигурирам и са писали номер на лична карта, която е невалидна. Та, понеже общината не си вдигат телефоните, за да ми обясни някой к`во се прави сега, пиша тук.
Благодаря предварително.
spitfire924
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 16 Май 2014, 09:13

Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron