начало

Призив: КСО да се промени заради безработните от кризата с Covid-19 Призив: КСО да се промени заради безработните от кризата с Covid-19

мога ли да осъдя НАП за неправомерно удържан данък

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


мога ли да осъдя НАП за неправомерно удържан данък

Мнениеот annata » 09 Дек 2014, 18:24

Здравейте, преди няколко седмици съпругът ми с изненада установи че банковите му карти са блокирани и от едната са удържани малко над 1000лв. След няколкодневно ходене по-мъките установихме, че това са данъци за 4години за МПС , което сме продали и вече е на друго име и в друга община. Оказа се, че дори новият собственик съвестно си е плащал данъка. Сумата ни беше върната след няколко дни с извинение и т.н. Мен обаче това не ме удовлетворява, тъй като две седмици бяхме с блокирани сметки, имахме пътуване чужбина и разчитахме на тези пари.При това никой не ни уведоми, че "дължим" някави пари, че ще се запорират сметки и т.н. Отмъкват ти парите, пък после ще видим кой крив, кой прав. Наложи се да отложа и операция в медицинско заведение, поради неизвестността от това кога ще бъде освободена сметката. Искам да заведа дело за морални щети. Имам ли шанс или ще поредната изгубена кауза в тази държава?
annata
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Дек 2014, 18:06

Re: мога ли да осъдя НАП за неправомерно удържан данък

Мнениеот borovinka » 11 Дек 2014, 11:48

Закон за отговорност на държавата за вреди причинени на граждани
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител
 
Мнения: 1504
Регистриран на: 18 Авг 2011, 14:41
Местоположение: Lawrence, KZ


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron