начало

КС не отмени единната цена на водата КС не отмени единната цена на водата

процедура по внос на алкохолни напитки от страна в ЕС

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


процедура по внос на алкохолни напитки от страна в ЕС

Мнениеот kiril_dimitrov » 23 Фев 2015, 16:38

Здравейте,

Стартираме проект за внос на нискоалкохолна напитка от страна членка на ЕС в България, респективно продажбата и в заведения. Разбира се изчетох законовата база в лицето на закона за акзиците и правилника за прилагането му, но все още имам няколко неясни момента – ще съм благодарен да получа компетентет коментар от Вас. Стоката е акцизна, но с нулева ставка – сайдер, 4% алкохолно съдържание.

Доколкото разбрах, изпращата експедира стоките и задейства електронен администативен документ. При получаването, аз, в лицето на получател, потвърждавам пред митниците в срок. Това, което не разбрах е, първо – аз следва да се регистрирам по закона за акцизите като регистриран получател ли? Второ – трябва ли да регистрирам лицензиран склад за съхранение на акцизни стоки, или мога да посоча всеки адрес за разтоварване (при все, че не дължа митнически сборове и акцизи)? Складът, в който следва да се разтоварят стоките, следва ли да отговаря на някакви изисквания и трябва ли да бъде мой/под наем? Изобщо в закона е описана процедурата общо за акцизни стоки, но ми се струва, че в случаите, в които не се дължи де факто акциз, нещата следва да са по-опростени.

Благодаря ви предварително за отделеното време.

Поздрави,

Кирил Димитров
kiril_dimitrov
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 23 Фев 2015, 16:19

Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron