начало

Административното правораздаване в България вече е на второ място по бързина в ЕС Административното правораздаване в България вече е на второ място по бързина в ЕС

Данъчно признаване на лихви, платени по ипотечен кредит

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Данъчно признаване на лихви, платени по ипотечен кредит

Мнениеот salt_shaker » 10 Апр 2015, 13:44

Здравейте!

Бих искал да се консултирам с Вас, тъй като имам данъчен казус, който не разбирам и не мога да реша.
С жена ми искаме да се възползваме от данъчните облекчения по лихви, платени по ипотечен кредит, за млади семейства, при което са необходими няколко вида документи - от банката, от работодателя и така нататък.
В документа, издаден ми от банката-кредитоиздател, за трите месеца, през които съм плащал лихви през 2014г. (тъй като кредитът е от 03.10.2014г.), са изчислени лихвите и за трите месеца, но в крайната сума на "Платени лихви" излиза само калкулация на лихвите, платени за Ноември и Декември.
От банката ми обясниха, че тези лихви за месеца, в който е взет кредита, т.е. Октомври, не са признати като платени, едва ли не, защото са "платени за непълен месец".
Въпросът ми е наистина ли е възможно, при положение че аз съм извадил пари от джоба си за да платя тази лихва, тя да не се признае данъчно за платена, само защото е платена за непълен месец?

Благодаря предварително!
salt_shaker
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 10 Апр 2015, 13:38

Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron