начало

Административното правораздаване в България вече е на второ място по бързина в ЕС Административното правораздаване в България вече е на второ място по бързина в ЕС

Казус с възстановяване пари от НАП и глоба

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Казус с възстановяване пари от НАП и глоба

Мнениеот supermama » 20 Апр 2015, 21:58

При мен се оформи следният казус:
Имам глоба от ел. фиш, която е на стойност 200лв и виси в НАП като задължение. Все още не е образувано изпълнително дело от публичен изпълнител. Обжалвам я в СРС, образували са дело, но още не е насрочена дата за разглеждане, а идва крайния срок за подаване на Декларация по чл.50. Ще подавам и Приложения 1,3 и 10. Тъй като от НАП ще трябва да ми възстановят една сума ми казаха, че ще си приспаднат и глобата. Обаче ако съда излезе с Решение в моя полза какво правим тогава? Вероятно след това няма да ми възстановят от НАП тези 200 лв като неправомерно прибрани.....Мога да обжалвам Акта за прихващане или възстановяване, но има ли смисъл, след като обжалването не спира изпълнението, както ми казаха днес в НАП? Другото ми питане е мога ли да подам Декларация само с Приложения 1 и 3, а догодина като подавам пак за възстановяване за 2015г да си изискам и невъзстановените пари за 2014г?
supermama
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 06 Мар 2015, 22:54

Re: Казус с възстановяване пари от НАП и глоба

Мнениеот vaskovasko » 13 Май 2015, 12:58

В случай, че НАП си прихванат парите и съда отсъди във ваша полза, подавате искане за прихващане и възстановяване по чл.129 от ДОПК по образец на НАП.
vaskovasko
Потребител
 
Мнения: 154
Регистриран на: 24 Мар 2010, 00:37


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron