начало

МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади

Сдружение

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Сдружение

Мнениеот kjosev » 08 Авг 2016, 15:29

Здравейте, имам следното питане
Сдружение с не стопанска цел в обществена полза.
Сдружението има членове, които са собственици на животни. Някои членове имат по 3 кози, други по 4 овце и тн. Според правилата за подпомагане със субсидия те не могат да кандидатстват самостоятелно с този малък брои животни.
Затова сдружението подава заявление за подпомагане на животните в областната дирекция по земеделие. Животните се заявяват като собственост на сдружението. Във ветеринарната служба ушните марки са записани на сдружението.
Членовете на сдружението са приети като членове с заявление до УС. Членовете нямат конкретен друг договор според които, се посочва че са внесли животните като дялове в сдружението.
При получаване на субсидии те по сметката на сдружението. УС разпределя сумата между членовете му според бройките животни които имат. Това се описва във ведомост в която всеки член се разписва, при получаване на парите.

Питането ми е? Председателя на сдружението трябва ли да внася 10 % плосък данък в НАП или това трябва да правят членовете на сдружението, които получават средствата. Или тъй като е в обществена полза не дължи плосък данък.
Надявам се, че съм представил разбираемо нещата.
Както и ако може да ми посочите и други неща за ръководенето на сдружението.
Имам предложение да стана председател и затова отправям това питане.
Благодаря Ви предварително!
kjosev
Младши потребител
 
Мнения: 21
Регистриран на: 16 Окт 2009, 11:55

Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron