начало

МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади

Данък сгради след наследство

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Данък сгради след наследство

Мнениеот mindcrimes » 30 Яну 2017, 17:19

Здравейте! Потърсих, но не можах да намеря нещо конкретно за моята ситуация, ако не съм видял моля да ме извините.

През 1999та година родителите ми починаха в катастрофа, бях на 12, а брат ми на 16години. Доста обикаляния имаше за прехвърляне на сметки и всичко друго, но по незнайна за мен причина собствеността на апартамента не е била прехвърлена на наше име. Разпитах роднини, които тогава се занимаваха с тези проблеми от наше име и ми казаха, че от кметството са им предали, че тези неща автоматично се прехвърляли на наследниците. Явно обаче не е така, от тогава данък не е плащан, а и уведомително писмо не е пристигало при нас и двамата с брат ми (наша вина) не сме се интересували да ги плащаме.

Днес проверих и има натрупана сметка от 1000лв, по 500лв на лице (майка ми и баща ми). Интересува ме каква е процедурата от този момент нататък - в интернет видях, че някои изтичат по давност, но това май е било само ако се пуснат молби и то преди няколко години, а след 2014та нямало такова нещо. Трябва първо да прехвърлим собствеността на наше име и тогава да се плати или може да се погаси първо, каквато част не е минала по давност или всичко. Има ли някакви глоби или просто трябва да отида с нотариалния акт и удостоверение за наследници в общината и да си ги погася? Ако има нужда от консултация или намеса на правно лице, какъв адвокат трябва да търся?

Благодаря предварително.
mindcrimes
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 30 Яну 2017, 17:07

Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron