начало

Съдът потвърди уволнението на военен следовател-букмейкър Съдът потвърди уволнението на военен следовател-букмейкър

Бракуване автомобил без регистрационни номера

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Бракуване автомобил без регистрационни номера

Мнениеот eyachev » 06 Юни 2017, 21:24

Здравейте !

Казвам се Емил Ячев и съм от гр. Плевен.
На 23.12.2015 год. на автомагистралата Белград - Ниш в Сърбия претърпяхме тежка автомобилна катастрофа с цялото ми семейството. Аз шофирах през Австрия и Унгария и за де ме отмени автомобила управляваше синът ми: Николай. Сръбските полицаите ми обясниха, че законът при тях е бил, че при пътнотранспортно произшествие се отнемат регистрационните номера на колата. До 2, 3 месеца трябваше да пристигнат в Република България, там откъдето са издадени в - КАТ Плевен. Проверявам всеки месец, но вече година и половина номерата ги няма. Имам документ за отнетите номера, но всеки път в КАТ любезно ми обясняват: двата талона и двата номера и го бракуваме веднага. Така че аз не мога да си бракувам автомобила и да го сваля от данъчна служба. Не знам към кого да се обърна за помощ и да проверя до къде са се придвижили и дали изобщо са изпратени. Може и с години да не пристигнат, но данъците си вървят. Посъветваха ме от кварталния по район да взема бележка за изчезнали регистрационни номера и с тях можело да се бракува. Срещнах се с него и му обясних откровено всичко. Да, наистина е така, но за да ми издаде такъв документ, аз трябва да пусна заявление от мое име. С издаването на такъв документ от него се задейства цял отдел „Издирване“. Ако регистрационните номера дойдат след 2, 3 или незнам колко си години такъв акт щели да ми тръснат за лъжепоказания, че не си струвало. По-добре да чакам и да си плащам данъците. А май на платените данъци разчита цялата ни държава и правителство, а?

Приемам всякакви съвети и препоръки, различни от досегашните.

С уважение и очакване: Емил Ячев
eyachev
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 06 Юни 2017, 20:41

Re: Бракуване автомобил без регистрационни номера

Мнениеот ivanov_p » 07 Юни 2017, 09:10

Отивате в КАТ и там ще ви кажат какво трябва да направите. Таксата е към 15-20 лв., времето около час. Издават ви две бележки с които отивате в общината. И без обяснения, че няма кой да ги слуша - автомобилът го няма и не знаете къде е, затова искате да се спре от движение и да се отпише.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3368
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Бракуване автомобил без регистрационни номера

Мнениеот jhoro » 09 Юни 2017, 22:14

Само да вметна. Миналата година бракувах един автомобил, но аз носех и номерата, и талоните.
Малкия талон и рег.номера се прибират, а на големия талон се отбелязва бракуван.
И по-интересното. При отиване в служба Местни данъци в Общината - разбрах, че те вече са уведомени от КАТ по служебен път. И на практика няма нужда аз да ги информирам.
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 1402
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58

Re: Бракуване автомобил без регистрационни номера

Мнениеот stef899 » 18 Юли 2017, 20:27

ОТИВАТЕ В ПОЛИЦИЯТА ..ПОПЪЛВАТЕ ЧЕ СЛЕД КАТАСТРОФА СТЕ С ИЗЕТИ ТАБЕЛИ В СЪРБИЯ,ПРИЛАГАТЕ БЕЛЕЖКА ..ПЛАЩАТЕ 2,50+6,50ЛВ ТАКСА ЗА БАНКАТА /ЗАВИСИ КОЯ БАНКА ,АКО Е ВАЩА Е ПО МАЛКО /ТАКСАТА Е 2,50ЛВ ,НОСИТЕ КВИТАНЦИЯТА И ТЕ С ВАШАТА ДЕКЛАРАЦИЯ ЧЕ НОМЕРАТА СА ИЗЗЕТИ /ИЗГУБЕНИ /В СЪРБИЯ ВИ ДАВАТ НОМЕР ЗА В КАТО НА ЕДНА БЕЛЕЖКА ..ТАМ С ГОЛЕМИЯ ТАЛОН И Л.КАРТА/И АКО ИМАТЕ МАЛЪК ТАЛОН / НА ГИЩЕТО ЗА БРАКУВАНЕ ЗА 10 МИН ВИ БРАКУВАТ ...ПОДИСВАТЕ ОКОЛО 5-6 РАЗНИ ДЕКЛАРАЦИИ /КЪДЕ Е КОЛАТА НА ГАРАЖ , В КОЙ ГРАД ...И ОТ ТОЯ РОД ПОДПИСВАТЕ И ВИ ДУПЧАТ ТАЛОНА ,ПИШАТ КОЛАТА ЗА СКРАБ ЛИ Е /АКО Е ТРЕБВА БЕЛЕЖКА ЗА ТОВА / АКО Е В ЧАСТЕН ИМОТ ,ПИШАТ В ЧАСТЕН ИМОТ /ПЛАЩАТЕ И ТАМ ОКОЛО 2-3 ЛВ + ТАКСАТА НА БАНКАТА ....И С ПОСЛЕДНАТА БЕЛЕЖКА ЗА ВСЕКИ СЛУЧЕЙ В ДАНЪЧНАТА ...
ПРОЦЕДУРАТА Е ЧЕ ЗА КРАТКО ОТ ПОЛИЦИЯТА ДО КАТ ПРОВЕРЯВАТ КЪДЕ ИЗЛИЗА ЛИ КОЛАТА В ИНТЕРПОЛ ... /АКО СА ИЗГУБЕНИ НОМЕРАТА .. ПРИМЕРНО И ТОВА СИ Е ОБМЯНА НА ИНФОРМАЦИЯ ЗАРАДИ ТОВА ЧЕ ГИ НЯМА НОМЕРАТА ...,НО МИСЛЯ ЧЕ С ВАЩА БЕЛЕЖКА Е СА В СЪРБИЯ НЯМА ПРОБЛЕМ СЛЕД КАТО Я ПРИЛОЖИТЕ КОГАТО 1 ВО ПОПЪЛВАТ В ПОЛИЦИЯТА ОБЯСНЕНИЕТО ТЕ СИ ЗНАЯТ ИМАТ БЛАНКА/ТОВА Е 1 ТА СТЪПЛА ,ПОСЛЕ В КАТ
ДНЕС ПРАВИХ ТОВА ЗА 1 ЧАС ВРЕМЕ ....
stef899
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Юли 2017, 20:12


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron