начало

Извънредното заседание на парламента не се състоя Извънредното заседание на парламента не се състоя

бележка за данък МПС от друга община

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


бележка за данък МПС от друга община

Мнениеот bufet123 » 12 Юни 2017, 19:38

Здравейте, случеят е следния: преди няколко месеца закупих автомобил с регистрация в пазарджишка област с регистрационен номер РА и палтен данък за цялата година, след покупката го пререгистрирах с номера СВ - - София, отидох с бележката за платения данък в общината където се оказа че нямат единна система и не им излиза да е платен данъка, написах заявление и приложих бележката и ми признаха платения данък в Пазарджик и не дължа пари, НО тук идва проблема, не ми дават бележка с холограмен стикер на нея, че данъка е платен с моето име и новите СВ ноемра, нямало как да ми дадат такава бележка. защото данъка не е платен в тяхната община ми обясниха, въпроса ми е аз ако искам да продам колата до края на годината, или трябва да мина на преглед ще ми признаят ли бележката за платен данък, на която не пише моето име и е стария регистрационен номер?
bufet123
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 12 Юни 2017, 19:27

Re: бележка за данък МПС от друга община

Мнениеот jhoro » 13 Юни 2017, 21:12

Здравей.
Малко тъпо се получава, защото данъка е местен - за съответната община. И става - ама хем е платен, ама не е при нас. В други държави (конкретно ЮК) - едно, че данъка е държавен, второ - при продажба стария собственик си канселира (прекратява) всичко и платените суми за данък, застраховки и прочие му се възстановяват. Новия собственик си ги плаща наново.

Що се отнася до бъдеща продажба или ГТП - автомобила освен регистрационни номера има и номер на шаси, и номер на двигател. Има документ, че на този автомобил е платен данъка. Не би трябвало да има проблеми (което още не означава, че няма да има)
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 1409
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron