начало

Розалия Шейтанова е новият шеф на окръжния съд в Пловдив Розалия Шейтанова е новият шеф на окръжния съд в Пловдив

Връщане на ДДС на търговец търгуващ със страни от ЕС?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Връщане на ДДС на търговец търгуващ със страни от ЕС?

Мнениеот iva03 » 04 Юли 2017, 14:38

Добър ден. За да бъда по -добре разбрана относно това което питам ще дам пример.
Аз съм търговец от България, който продава стоката си в страна членка на ЕС. Фирмата ми купувам стоката си от производител в България . Закупувайки стоката от производителя той си начислява в цената ДДС- то, което аз плащам . Когато извършвам търговската си дейност в страна членка ЕС да кажем например Франция аз начислявам 0% ставка на ДДС. Въпросите ми са: 1 Това ДДС което аз съм платила на производителите на стоката която продавам ще ми се върне ли или не ? 2 Ако ми се връща ДДС- то от къде ми се връща ( от българската страна ли ми се връща или си остава за моя сметка ) ? 3 Ако ДДС- то ми се връща от България това не ли загуба за самата държава?
iva03
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 11 Май 2017, 23:35

Re: Връщане на ДДС на търговец търгуващ със страни от ЕС?

Мнениеот denbo » 08 Сеп 2017, 13:40

Връща ти се от НАП, след като прихванат всички други дължими публични вземания. Не е загуба за държавата, защото с ДДС се облагат само стоките продадени на българска територия, ти си направила вътеобщностна доставка и си ги продал(а) в друга страна членка, тоест имаш право на данъчен кредит за платеното ДДС...
denbo
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 08 Сеп 2017, 12:59


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron