начало

Сблъсъци и арести „подгряха“ масовото плажуване в „Росенец“ Сблъсъци и арести „подгряха“ масовото плажуване в „Росенец“

данъчно деклариране

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


данъчно деклариране

Мнениеот sanio » 01 Май 2004, 16:44

Интересува ме следното - трябваше ли да декларирам данъчно полученото от продажбата на имот, който съм получил като дарение. Съгл. чл.12, ал.2 от ЗОДФЛ то не се смята за доход. Да очаквам ли някаква санкция?
sanio
 

Re: данъчно деклариране

Мнениеот zvezda » 02 Май 2004, 14:24

Правилно - не се смята за доход - следователно не се декларира. Декларират се доходи, и след като законът не счита това за доход, не би следвало да има проблем.
zvezda
Потребител
 
Мнения: 388
Регистриран на: 14 Мар 2004, 19:48
Местоположение: София

Re: данъчно деклариране

Мнениеот е » 05 Май 2004, 22:08

Гледай в данъчната декларация. Независимо дали е получено по наследство или придобито по друг начин, според мен подлежи на данъчно облагане. Но за да не те заблуждавам, пак ти казвам - виж в Годишната данъчна декларация. Иначе чакаш 5 годишната давност.
е
 


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron