Страница 1 от 1

Попълване на W-8BEN-E формуляр за данъчните служби на САЩ

МнениеПубликувано на: 30 Авг 2017, 10:46
от ishristov
Здравейте,

Има ли някой, който е запознат със законодателството в САЩ или който имат опит в попълване на подобни формуляри, да ми съдейства за попълване на https://www.irs.gov/pub/irs-pdf/fw8bene.pdf ? Става въпрос за ЕООД с 1 служител (същото лице е собственик на капитала), което ще консултира американска компания. От американската компания изискват въпросния документ, който да послужи пред IRS. Целта е избягване на tax withholding при източника в САЩ.

Повечето неща са ясни вътре, но имам проблем с Part III (мисля, че това задължително трябва да се попълни), секция 14b най-вече. И изобщо с цялата Part III - кое трябва и кое не трябва да се попълва там.

Благодаря.

Re: Попълване на W-8BEN-E формуляр за данъчните служби на СА

МнениеПубликувано на: 30 Авг 2017, 11:11
от ishristov
П.П. Не търся безплатни съвети, а помощ. Искам да свършим работата правилно и съм готов да си платя за консултацията ако е необходимо.

Re: Попълване на W-8BEN-E формуляр за данъчните служби на СА

МнениеПубликувано на: 08 Сеп 2017, 13:10
от denbo
Колега, данъкът при източника (withholding tax) в Щатите е 30%, този формуляр ви го искат, за да прилжат спогодбата за избягване на двойно данъчно облаганe. Прилагам ви линк с малко повече инфо по въпроса https://www.irs.gov/individuals/interna ... y-benefits. В случай, че не успеете да се справите сам, ми пишете, до скоро работих в кантора там...