начало

ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските

как да разбера за внесените на мое име осигурителни вноски

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


как да разбера за внесените на мое име осигурителни вноски

Мнениеот Enherma » 16 Юни 2002, 17:50

Задължително се осигурявам от 1997 г.
Нямам личен лекар и не съм имал.
Имам личен стоматолог.
Къде и какъв е реда да получа информация за внесените на мое име осигурителни вноски, тяхната обща сума и разходването ?
Enherma
 

RE: как да разбера

Мнениеот Mb}|{bT » 16 Юни 2002, 20:40

Едва ли ще можете еда разберете точно това което искате... освен ако не се въоръжите с един калкулатор и много търпение. Вноските по задължителното здравно осигуряване не съхраняват по лична партида, а отиват в бюджета на здравната каса. Нищо не зависи от това колко сте платили, а от това дали сте платили. Това което получавате насреща е донякъде безплатно здравно обслужване. Казвам "донякъде", защото въпреки всичко се плаща нещо наречено "потребителска такса", което в интерес на истината е "спирачка за бедни хипохондрици". Т.е. въведена е с идеята да спре пенсионерите от атака на лекарските кабинети с цел ежедневно мерене на кръвното и осъществяане на социални контакти в коридорие на ДКЦто. Това което можете да проверите е дали рабоодателят Ви Ви е осигурявал. Но доколкото разбирам от въпроса се осигурявате сам...и би трябвало Вие самият да сте наясно доколко изряден длъжник на държавата сте. Друго което можете да проверите е личната си партида по доброволното социално осигуряване, но там вече не става въпрос за лекари и зъболекари и поне доколкото разбирам не Ви интересува.
Mb}|{bT
 


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron