начало

Наемодателят си прибрал водомера от язовир „Студена“, който отчитал водата за промишлеността Наемодателят си прибрал водомера от язовир „Студена“, който отчитал водата за промишлеността

Данъчно задължение на ФЛ при апорт в Събирателно Дружество

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Данъчно задължение на ФЛ при апорт в Събирателно Дружество

Мнениеот dobrin359 » 07 Окт 2019, 19:51

Здравейте
Бих искал да попитам какви ще са данъчните задължения на Физическото Лице в следната ситуация - ФЛ притежава дялов капитал в ЕООД което планира до продаде (всичките си дялове) в близко бъдище. Същото ФЛ иска да стане съдружник в Събирателно Дружество с апорт (вземане което ще бъде платено при продажба на дяловият му капитал) , при което крeдитор ще стане самото ЕООД и плащането ще се извърши директно на СД при продажба на дяловете.
Въпросът ми е дали ФЛ ще има данъчни задължения (ако има печалба при продажбата на дялове), имайки впредвид че пълната сума от продажбата ще се внесе директно в СД, т.е. ФЛ няма лично да се облагоденства от продажбата на дялове?

Поздрави
Добрин
dobrin359
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 07 Окт 2019, 19:49

Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron