Страница 1 от 1

МПС - Евростандарт

МнениеПубликувано на: 15 Фев 2020, 00:38
от viann
Здравейте,
През март 2019 придобих МПС. Не съм плащала данъка през 2019 - пропуск. В началото на тази седмица реших, че отивам да платя миналогодишния и тазгодишния данък. Обаче, оказа се че нямам посочен Евростандарт в талона, съответно атоматично колата се е водила без такъв, въпреки, че по данни за марка, модел, година е с Евро 5 - модел 2009 г. е. Данъкът ми е доста висок при липса на посочен Евростандарт. Отидох в КАТ, смениха ми талона, вписаха Евростандарта и веднага в данъчното... Намалиха ми тазгодишния данък - това добре. Но отказаха да намалят миналогодишния, с твърдението, че датата на талона и на подаването на коригиращата декларация са от тази година. А колата и миналата година е била същия Евростандарт...просто не е бил отбелязан. Имам ли някакви възможности за корекция и на миналогодишния данък или с това, че не съм видяла пропуска с Евростандарта навреме, образно казано, ще ям дървото :)?
Предварително благодаря за отговора на запознатите с тематиката!

Re: МПС - Евростандарт

МнениеПубликувано на: 15 Фев 2020, 14:17
от doondie
Задължително ли е да сме запознати с тематиката, за да изкажем мнение? :-)

За мен е идиотско отношение да отказват съдействие заради пропуск на КАТ.

На твое място бих платил част от данъка в размер, какъвто би бил при правилно изчисление. После да заповядат да ме съдят за пари, които не им дължа, ако не е изтекла давността.

Ако откажат да приемат частично плащане, можеш да пуснеш оплакване до общината. Ако не разрешат случая, тогава можеш да подадеш отрицателен установителен иск в съда срещу общината, че не дължиш част от парите. Както си прецениш.