начало

ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските

Спор

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Спор

Мнениеот tanixima » 27 Ное 2002, 17:02

Искам помощ за разрешаването на един спор със служителите от ТДД.
Преди време подготвих документите и извърших продажба на търговско предприятие регистрирано по ЗДДС /собственост на Х. / на дружество с ограничена отговорност /собственост пак на Х./.Всичко беше както си му е реда - с оценка на цялото предприятие от оценители определени от съда и участието на ЕТ в капитала на дружеството чрез апортна вноска.Идеята беше да се избегне внасянето на ДДС за тази сделка , тъй като съгласно ППЗДДС сделките с капитала са освободени.Но уви - в данъчното решиха че сделката е облагаема в резултат на което съставиха ДОА с такава констатация.
tanixima
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 22 Ное 2002, 15:59

Re: Спор

Мнениеот Bian » 27 Ное 2002, 18:24

Обжалвахте ли ДРА/ДОА пред съответния регионален данъчен директор?
Bian
 

Re: Спор

Мнениеот pit » 28 Ное 2002, 10:13

По-важно е не дали сте обжалвали ДРА, а да уточните всъщност каква сделка извършихте - продажба на търговско предприятие по чл.15 от ТЗ или апорт на търговското предприятие в ООД по чл.72 от ТЗ защото от Вашия въпрос не става ясно, пък едната сделка е необлагаема по ЗДДС, а другата е!!
pit
 


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron