начало

ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските

прихващане на публични задължения

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


прихващане на публични задължения

Мнениеот Димитрина » 07 Юли 2003, 14:12

По предварителен договор за покупко-продажба на недвижим имот представляваната от мен фирма пое задължение за изплащане на цена. Поради незъзможност на купувача да предаде владението - да прехвърли собствеността договора бе развален. За задължения на продавача по гореописания договор и на основание по същия данъчно подразделение наложи запор и нареди плащане от нашите банкови сметки в размер над 1/3 от стойността на продажната цена. По-късно фирмата ми задлъжня към РУСО. Възможно ли е с неправомерно иззетите от данъчно подразделение средства да бъдат погасени с задълженията ми към РУСО, т.като в момента ние и др.страна по предварителния договор сме длъжници към Агенцията за държавни вземания?
Димитрина
 

Не е възможно

Мнениеот МСМ » 07 Юли 2003, 15:20

Не. Прихващане се прави само когато сумите трябва да ги възстанови същият орган, който е установил задължението - чл. 156, ал. 1 от Дан.-проц. кодекс.
Във вашия случай данъчните трябва да ви върнат парите, които Вие не дължите на техния длъжник (мисля, че с лихва). Впрочем ще Ви ги връщат ли вече, или засега Ви мотаят?
А Вие да ги внесете в РУСО. Не знам дали няма да може да посочите като сметка, по която да Ви се върнат парите, направо сметката на РУСО-то. Но май не, защото нали като плащате, се посочва БИН, вашият БУЛСТАТ и разни други такива, а пък това едва ли ще може да се напише, когато данъчните Ви превеждат пари. Не знам, де, най-добре ги питайте тях.
МСМ
 

Обаче!

Мнениеот МСМ » 07 Юли 2003, 15:23

Може би ще може като сметка, по която данъчните да Ви върнат парите, да посочите набирателната сметка на Агенцията. Нататък тя ще си ги преведе на РУСО.
МСМ
 

P.S.

Мнениеот МСМ » 07 Юли 2003, 17:48

Интересно ми е да разбера какво стана, когато Ви връчиха запорното съобщение - Вие как възразихте, данъчните какво направиха в отговор и т.н.
МСМ
 


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron