начало

КПКОНПИ не е съгласна, че трябва да плаща 100 000 лева на Трайчо Трайков КПКОНПИ не е съгласна, че трябва да плаща 100 000 лева на Трайчо Трайков

Извършване на търговска дейност

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Извършване на търговска дейност

Мнениеот krisautor » 12 Фев 2020, 12:11

Здравейте ,
имам няколко въпроса , понеже ми хрумна една идея за извършване на търговска дейност . Та идеята ми е , закупуване на стока от чужбина и главно препродажбата им в България , но не в онлайн магазин , а в сайтове главно за частни обяви : OLX , Bazar , дори и Facebook . Та въпросите ми са , какво трябва да направя за да става всичко легално. Нужна ли е регистрация на фирма , за да извършвам този тип дейности . Или може да се извършва този тип дейност без регистрация , но всяка година да се декларират доходите от получените наложни платежи от Еконт или Speedy . Бих помолил някой ако може да ме посъветва кой е най - удачният и правилен начин за осъществяването на идеята ми .
krisautor
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 12 Фев 2020, 12:00

Re: Извършване на търговска дейност

Мнениеот supersko » 12 Фев 2020, 23:30

Два варианта - регистрация на фирма или като физическо лице, което извършва търговска дейност. Има разлики, но пак се плащат осигуровки, данъци и т.н. Изискват се документи за произход на стоката, регистрация в системата на НАП, вероятно касов апарат и т.н.
Звъннете в НАП да ви насочат какво ще е необходимо.
supersko
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 04 Фев 2020, 11:32


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта


cron