начало

Адвокатурата настоява чрез ЗАНН да падне клеймото „вечен нарушител“ Адвокатурата настоява чрез ЗАНН да падне клеймото „вечен нарушител“

Извършване на търговска дейност

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Извършване на търговска дейност

Мнениеот krisautor » 12 Фев 2020, 12:11

Здравейте ,
имам няколко въпроса , понеже ми хрумна една идея за извършване на търговска дейност . Та идеята ми е , закупуване на стока от чужбина и главно препродажбата им в България , но не в онлайн магазин , а в сайтове главно за частни обяви : OLX , Bazar , дори и Facebook . Та въпросите ми са , какво трябва да направя за да става всичко легално. Нужна ли е регистрация на фирма , за да извършвам този тип дейности . Или може да се извършва този тип дейност без регистрация , но всяка година да се декларират доходите от получените наложни платежи от Еконт или Speedy . Бих помолил някой ако може да ме посъветва кой е най - удачният и правилен начин за осъществяването на идеята ми .
krisautor
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 12 Фев 2020, 12:00

Re: Извършване на търговска дейност

Мнениеот supersko » 12 Фев 2020, 23:30

Два варианта - регистрация на фирма или като физическо лице, което извършва търговска дейност. Има разлики, но пак се плащат осигуровки, данъци и т.н. Изискват се документи за произход на стоката, регистрация в системата на НАП, вероятно касов апарат и т.н.
Звъннете в НАП да ви насочат какво ще е необходимо.
supersko
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 04 Фев 2020, 11:32


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron