начало

И Прокурорската колегия иска да знае дали и кога ще ваксинират магистрати И Прокурорската колегия иска да знае дали и кога ще ваксинират магистрати

Юридическо лице собственик на ЕООД или ООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Юридическо лице собственик на ЕООД или ООД

Мнениеот vasil_fx » 20 Сеп 2018, 15:33

Здравейте, разглеждам Търговския регистър и ми направи впечатление, че повечето фирми с голяма дейност не са собственост на физически лица, а на други юридически лица, които от своя страна са собственост на трети юр. лица. Какви според вас са предимствата на такова структуриране на собствеността?

Пример: Физическите лица А и Б са собственици на "С" ООД, то от своя страна е собственик на "Д" ЕООД. Като фирма С не развива собствена дейност, тя се развива от "Д" ЕООД
vasil_fx
Младши потребител
 
Мнения: 47
Регистриран на: 27 Апр 2006, 20:04

Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron