начало

ВСС: Не е необходим специален обвинител, който да разследва главния прокурор ВСС: Не е необходим специален обвинител, който да разследва главния прокурор

План за преобразуване нотариална такса

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


План за преобразуване нотариална такса

Мнениеот ilianyanev » 02 Ное 2018, 17:02

Започвам без предисловие, че съм нещо ядосан днес. Един член на съвета на директорите обикаля в момента из София и търси нормален нотариус, който да завери подписа му под план за преобразуване по чл. 264а от ТЗ. Първият при който отива твърди, че трябва да завери и съдържание, а заверката на подписа подписът била с материален интерес, защото в плана е упомената стойността на капитала на дружеството - около 700000 лв. И това упоменаване на капитала в един план, който не се променя като стойност, и то план, който може и да не се приеме, било материален интерес. Затова заверката трябвало да струва на члена на съвета 1000 лв. Само ще спомена, че другите двама членове на съвета вече са си заверили подписите, за което са се "изръсили" с крупните суми общо за двамата от 12 лв. И ще добавя, че другите двама нотариуси, които според мен съвсем правилно са тълкували закона и са заверили подписите без материален интерес и без да заверяват и съдържание, са съответно в Бургас и Сливен. Софийските обаче съвсем не мислят така. Вторият софийски нотариус кандиса, че не е необходимо да заверява съдържание, но отново съзира материален интерес и иска 500 лв. Третият неизвестно защо поискал току що около 200 лв., без да обясни какво ще заверява. Става дума за един и същи документ и за една и съща заверка на подписите по смисъла на чл. 264а от ТЗ. Значи за едни е 6 лв. за подпис, за друг нотариус 200, за трети 500 лв., за четвърти 1000 лв. Трудно намирам обяснение за това. В момента чакам какво ще каже следващият подред софийски нотариус.
Аз ли нещо бъркам или съм съвсем прав като не позволявам на члена на съвета да се ръси с грешни пари, заради рекет на обезумели нотариуси? Моля за оценка на ситуацията - греша ли или не!
ilianyanev
Младши потребител
 
Мнения: 12
Регистриран на: 17 Дек 2008, 17:38

Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron