Страница 1 от 1

Иск срещу лицензиран букмейкър

МнениеПубликувано на: 17 Ное 2022, 09:53
от tvorecizo
Здравйте на всички,
нов съм във форума, и дори не знам дали въпроса ще бъде в правилната категория и кой тип право е.
Накратко - имам проблем с изплащането на печалба от букмейкър. Той е лицензиран тук, в България и оперира със съответния лиценз. Имах невероятния късмет да спечеля не-голяма сума пари, става върпос за 1900 лева, които в момента не мога да изтегля. Да уточня - спазвал съм всички изисквания при регистрация и игра, ит.н. В тази част съм безупречен. Получавам вече 7 отказа при тегленето на пари/печалби. Всеки път с аргумента, че самоличността ми не е верифицирана. При всеки нов отказх получавх ново искане за предоставяне на документ, извън стандартните - ЛК + копие от дебитна карта. До момента съм изпращал: банкови извлечения, скрийншот от ел. банкиране за верифкация на ИБАН, снимка-селфи със лична карта, оригинална фактура (с подпис и печат) за комунална услуга - в случая ЧЕЗ, дори удостоверение за настоящ адрес от общината. Днес отново някакви снимки- селфита със дата и час да се виждали.
СПоред правилата им, могат да изискват допълнителни документи за верификация, това го разбирам. Но всяко право има някакви граници. Ясно ми е вече, че не искат да ми изплатят печалбите. Утре може да ми поискат и снимки на децата ми.

Какво точно право аз имам в случая? До колкото разбрах и четох, НАП нямат никакви отношение, въпреки че са контролен орган. Днес ще им звъня да ги разпитам и да знам с какво ще ми съдействат, но нямам големи надежди.
Някакви насоки, какъв тип адвокат да търся, кой точно като агенция/орган компетентен в тази материя.

Благодаря предварително на всички!

Re: Иск срещу лицензиран букмейкър

МнениеПубликувано на: 05 Дек 2022, 14:10
от tvorecizo
След близо две седмици комуникация и цял куп документи и снимки, всичките средства са възстановени по банковата ми сметка. Акаунта при букмейкъра е деактивиран по мое желание, в момента тече процес по ЗЗЛД за да може всички тези ненужни документи да изчезнат от техните сървъри.

Re: Иск срещу лицензиран букмейкър

МнениеПубликувано на: 09 Юни 2023, 07:40
от youresioure96
Здравейте,

Съжалявам, че имате проблем с изплащането на печалбата си. В този случай, препоръчвам ви да потърсите помощ от адвокат, специализиран в правото на потребителите или финансовото право, който може да ви консултира и предприеме необходимите действия за ви защити. Можете също да се обърнете към Комисията за защита на потребителите в България, за да получите съвети и подкрепа във вашия случай. paybyplatema