начало

СЕС ще поправя български абсурд – шофирането с отнета книжка е и престъпление, и нарушение СЕС ще поправя български абсурд – шофирането с отнета книжка е и престъпление, и нарушение

Ciela ли е общоприетото от всички съдилища издателство?

Дискусии и предложения по проекти за закони


Ciela ли е общоприетото от всички съдилища издателство?

Мнениеот nicksona » 20 Юли 2017, 23:57

Както се казва една запетайка може да обеси човек. За да няма неразбирателство предполагам всички адвокати, съдии, юристи се водят по стандартизирани източници на законите и за това задавам този въпрос. Постнах по рано тема "Към кое министерство спада ЗЗД" и ми беше отговорено в зелен цвят, че е автономен закон. Ето ги двата въпроса:

1. Ако си купя примерно "Закон за задълженията и договорите/1 издание 2016" на издателсто CIELA, това означава ли че в момента в който я държа с ръчичките си, аз ще разполагам с книжка, по която се водят всички известни съдии, адвокати, юристи, както и всички безизвестни естествено :D .

2. Би ли ми било достатъчно да следя промените в dv.parliament.bg, които са настъпили след отпечатването на това издание и съответно след време ако излезе ново издание може да си го купя за улеснение.
nicksona
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 20 Юли 2017, 17:11

Re: Ciela ли е общоприетото от всички съдилища издателство?

Мнениеот bird_of_paradise » 21 Юли 2017, 10:10

Всеки съд работи с различна ПИС. Зависи от това, коя ще даде по-изгоден договор за услугата. Нищо свръхестествено няма. Доколкото ми е известно наоколо ползват Апис ( преди ползваха Сиела), ВКС ползва ( или ползваше) Лакорда, аз понеже съм идиот ползвам ( респективно плащам) и трите, заради разликата в публикуваните съдебни актове. При мен е въпрос на избор и възможности, не зависи от одобрен бюджет.

nicksona написа:1. Ако си купя примерно "Закон за задълженията и договорите/1 издание 2016" на издателсто CIELA, това означава ли че в момента в който я държа с ръчичките си, аз ще разполагам с книжка, по която се водят всички известни съдии, адвокати, юристи, както и всички безизвестни естествено :D .

Да, актуално е изданието, защото последната промяна в ЗЗД е от 2008г.

nicksona написа:2. Би ли ми било достатъчно да следя промените в dv.parliament.bg, които са настъпили след отпечатването на това издание и съответно след време ако излезе ново издание може да си го купя за улеснение.

Няма промени от 2008 насам, ерго дори да прочетеш публикувания акт в лекс, пак ще си информиран.

Разбрах, че "пишкал седнал" и си "впечатлен " от жени юристи, но не мисля, че е за твоята уста лъжица да разсъждаваш по закона ( тея дни опитвах да обяснявам за маса на наследството, запазена част, разполагаема, свободно имущество.... е, не става с 3ч. лекция, брат :cry: - изнервям се, когато съм постигнала резултат, който искаме, но трябва да се плати на заветника, да чувам реплики, че закона бил кофти написан, сметките не били верни и прочее 8) , а за капак да обжалвам положително за нас Р)- намери си мъж адвокат и с него коментирай проблема, който имаш.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител
 
Мнения: 2668
Регистриран на: 25 Яну 2013, 15:27

Re: Ciela ли е общоприетото от всички съдилища издателство?

Мнениеот nicksona » 21 Юли 2017, 10:49

Много полезна информация, личи си че имаш много опит и успехи. Благодаря! Мисля че двете теми не бяха излишни, все пак е редно гражданите да знаем тези основни неща, за да може да не се прекалява със сляпото предоверяване :)
nicksona
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 20 Юли 2017, 17:11

Re: Ciela ли е общоприетото от всички съдилища издателство?

Мнениеот hominem » 19 Юли 2018, 21:03

Ами издателство "Сиби" не функционира ли по същия начин, както "Сиела"?
hominem
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 17 Юли 2018, 18:06


Назад към Обсъждане на законопроекти


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron